We Recruit Online Marketeers +316 19 63 62 16 info@freshpeople.nl

Wat is een digital consultant?
Een digital marketing consultant is een marketing professional met kennis, vaardigheden en capaciteiten met betrekking tot onder andere online en mobile business, web analytics, zoekmachine optimalisering, social media marketing, e-mail marketing en allerlei andere disciplines zoals mobile marketing. De consultant levert digitaal marketing advies en diensten aan klanten die deze hulp nodig hebben.

Wat doet een digital consultant?
Een ervaren digitale marketing consultant werkt samen met klanten om een strategie te bepalen en een plan te schrijven hoe je als organisatie je marktaandeel kunt vergroten. Een digital consultant zal eerst naar je huidige situatie kijken en deze in kaart brengen om uw organisatie te begrijpen en problemen en behoeften te inventariseren. Een goede digitale marketing consultant zal de kennis die hij of zij heeft vergaard toepassen om een strikte digitale marketing strategie toe te passen om uw problemen aan te pakken en uw bedrijfsrendement te vergroten.

Als een digital consultant ook nog wat meer technisch onderlegd is, dan zal hij samen met u of uw organisatie operationeel aan de slag gaan met de marketing strategie. Nadat de strategie gelanceerd is naar de markt toe, zal de consultant u nog van dienst zijn bij het aansturen, analyseren en optimaliseren van de digitale marketing campagnes en akties.

Welke diensten kan een digital consultant bieden?
Digitale marketing is een combinatie van een aantal vakgebieden. Denk hierbij aan vakgebieden zoals online marketing, mobile marketing, content marketing, e-mail marketing en social (media) marketing. Daarnaast heeft een digital consultant ook kennis van webanalytics, strategisch communicatie- en mediagebruik, user experience design en de nodige kennis over Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Advertising (SEA).